مشخصات پمپ دنده ای اسکرو یا هلیکال

0 دیدگاه
مشخصات پمپ دنده ای اسکرو

چرخ دنده‌هایی که پروفیل دنده آن‌ها چرخ دنده هلیکال است، به شکلی کار می‌کند که پیچ پیشرو دارای رزوه‌ای در سمت راست و پیچ‌هایی که در سمت چپ رانده می‌شوند، [4].
دو کانال پیچ‌های بیرونی به همراه پیچ راهنما و محفظه فضای بسته‌ای را تشکیل می‌دهند که از مکش به سمت تخلیه حرکت می‌کند، بدون اینکه حجم آن تغییر کند، به شکل یک مهره سیال.
در ناحیه مکش، خروج پروفیل خارجی یک پیچ از شکاف دیگری تعیین کننده افزایش حجم مذکور خواهد بود، در هنگام تخلیه پدیده معکوس به معنای کاهش حجم رخ می‌دهد.
پس از اولین چرخه عملیاتی (بعد از اولین پر کردن با مایع) دستگاه‌های اسکرو به صورت خودکار آماده می‌شوند.
برای جلوگیری از آسیب به زیر مجموعه‌های پمپ به دلیل افزایش فشار تصادفی، یک شیر اطمینان در ناحیه تخلیه سیال در نظر گرفته شده است که می‌تواند با رسیدن به حداکثر فشار تنظیم شده، شیر سیال را به داخل گالری مکش هدایت کند.
راندمان حجمی پمپ مستقیماً به طول پیچ‌ها بستگی دارد. در عمل ماشین‌هایی با یک پیچ نیز وجود دارد.
در اینها چرخ دنده یک پیچ غیرعادی است. حرکت از موتور الکتریکی به چرخ دنده مارپیچ با استفاده از دو شفت، یکی اصلی و دیگری میانی که توسط کوپلینگ‌های کاردان به یکدیگر کوپل شده‌اند، منتقل می‌شود [5].

پمپ دنده ای اسکرو یا هلیکال

مشخصات پمپ دنده‌ای اسکرو

پمپ‌های دنده‌ای اسکرو که به صورت عمودی یا افقی ساخته می‌شوند دارای تعداد دو تا پنج پیچ هستند. پیچ‌های پمپ در شکل زیر یکی با پله راست، دیگری با پله چپ، یکی رانده و دیگری درایور است. عناصر جزء در شکل ۴ ارائه شده است:

  1. پیچ راهنما
  2. پیچ محرک
  3. بلبرینگ
  4. شافت
  5. پوسته
  6. پایه
  7. آببند
  8. بوش
  9. دری
  10. فلنج
  11. سوراخ زهکشی
  12. مانومتر

طول پیچ‌ها باید بیشتر از گام رزوه باشد. حرکت پیچ محرک از طریق چرخ دنده‌های زمان‌بندی منتقل می‌شود.
برای پمپ‌های دنده‌ای با بیش از دو پیچ، چرخ دنده‌های زمان‌بندی ممکن است دیگر ظاهر نشوند.
اتصالات مکش و تخلیه پمپ می‌تواند در ناحیه مرکزی در همان مقطع (به منظور لغو متقابل رانش‌های محوری) یا در هر دو انتها باشد. پمپ‌های دنده‌ای گریز از مرکز.
پمپ‌های دنده‌ای گریز از مرکز در طیف وسیعی از زمینه‌ها از کاربردهای دریایی گرفته تا تامین آب شهری، تامین صنعتی، برای جریان‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه و ارتفاع پمپاژ ۲۰ تا ۸۰ متر (مانند آنچه در شکل ۵ نشان داده شده است) استفاده می‌شود. در زیر توضیحات فنی یک پمپ گریز از مرکز ارائه می‌شود که ایستگاه پمپاژ آب آشامیدنی یک شهر را تامین می‌کند، [1].
محفظه پمپ دارای شکل هندسی پیچیده‌ای است که هم محفظه مارپیچ و هم محفظه مکش را تشکیل می‌دهد.
اتصالات مکش و تخلیه در پایین پمپ قرار دارند که پایه‌های گیره روی صفحه پایه نیز در آن تعبیه شده است.
به طور معمول، محفظه پمپ دنده‌ای از دو قسمت ساخته شده است که توسط فلنج‌ها به هم وصل شده‌اند، به دنبال یک صفحه افقی که از محور دستگاه عبور می‌کند. این راه حل نصب و تعمیرات اساسی پمپ را تسهیل می‌کند.
چرخ دنده ورودی دوتایی توسط گوه روی شفت که بر روی یاتاقان‌های پمپ پشتیبانی می‌شود ثابت می‌شود و عبور آن از داخل محفظه پمپ با کمک واشر آب‌بندی می‌شود.
محفظه یاتاقان روی محفظه پمپ قرار دارد. در ایستگاه‌های پمپاژ یا تاسیسات با عملکرد بهبود آب، واحدهای پمپاژ گردش حجم آب از حوضچه مکش به حوضچه تخلیه واقع در سطح بالایی را تضمین می‌کنند.
در موارد دیگر، تخلیه مستقیماً به شبکه‌ای که آنتن‌های آبیاری به آن متصل هستند، انجام می‌شود.
به طور کلی، مکش و تخلیه از حوضچه‌هایی با چیدمان خاص، با سطح فشار اتمسفر ساخته می‌شود. هنگامی که تخلیه در استخرهای بسته انجام می‌شود، فشار آن با فشار اتمسفر متفاوت است.

پمپ دنده ای اسکرو یا هلیکال

سیستم فرمان پمپ

تانکر مواد شیمیایی دارای سیستم فرمان متشکل از دو موتور آزیموت رولز رویس از نوع AZ-PM با ظرفیت ۳۶۰ درجه و قدرت هر کدام ۳۶۰۰ کیلووات می‌باشد که مدلی از این سیستم در شکل ۶ ارائه شده است. دارای چهار پره می‌باشند. ملخ نصب شده در مجرای نوع Bеrgеn. این سیستم‌ها توسط دو موتور الکتریکی که از موتور اصلی کشتی نیرو می‌گیرند، تغذیه می‌شوند.
آزیموت‌ها با انتقال مکانیکی می‌توانند در یک موقعیت ثابت نصب شوند، می‌توانند جمع شوند و مستقیماً در زیر کیل کشتی نصب شوند، بدون نیاز به لنگر انداختن آن.
مزیت اینها این است که می‌توانند به گام ثابت یا مارپیچ گام قابل تنظیم مجهز شوند [4]. معمولاً کشتی‌های ثابت بر روی کشتی‌های یدک‌کش، قایق‌های فری یا کشتی‌های OSV (کشتی تامین فرا ساحلی سکوهای نفتی دریایی) نصب می‌شوند.
مدل‌های جمع شونده سیستم‌های سکان مارپیچ در سیستم‌های کمکی رانش کشتی‌هایی که موقعیت‌یابی دینامیکی دارند و کشتی‌های نظامی به‌ طور عمده استفاده می‌شوند.
مدل‌های تعبیه‌شده در زیر کیل کشتی در سیستم‌های محرکه مورد استفاده به عنوان سیستم‌های موقعیت‌یابی پویا، به‌ ویژه در مورد کشتی‌های بسیار بزرگ، مانند سکوهای نیمه شناور و کشتی‌های حفاری استفاده می‌شوند.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *